Антихрист повстане в останні дні, щоб обдурити світ, повідомив відомий знавець Біблії, перерахувавши події, які будуть передувати приходу антихриста і поверненню Ісуса Христа, пише Daily Express.

Біблійні пророцтва стверджують, що Антихрист повстане в останні дні, щоб помилково оголосити себе месією. Антихрист буде намагатися виставити себе в якості правителя людей до Другого пришестя Ісуса Христа. Пророцтва про прибуття антихриста можна знайти в Новому Завіті, включаючи послання Іоанна.

Наприклад, в 1 Івана 2: 22 Біблія описує антихриста як брехуна, який заперечує божественність Ісуса Христа.

Лжехристос також згадується в Євангелії від Матвія, де Ісус попереджає своїх учнів не впасти жертвою лжепророків. Ісус сказав: "Бо повстануть лжехристи і лжепророки і покажуть великі знамення і чудеса; якби це було можливо, вони спокусили б самих обраних".

Хоча ніхто не знає, коли повстане антихрист, а багато хто навіть не вірить в це пророцтво, професор Том Мейер, професор Біблійного коледжу та аспірантури Шаста в Каліфорнії, розповів Express.co.uk про послідовність подій від прибуття антихриста до його зіткнення з Христом, що повернувся.

Ісус Христос

Професор Мейер сказав: "Навіть у першому столітті багато християн були збиті з пантелику і стурбовані знаками часу. Можливо, помилкові вчення і інтенсивність переслідувань церкви з боку Риму змусили деяких подумати, що кінець світу вже настав. Можливо, лжепророцтво на цей рахунок циркулювало в церквах, майже так само, як ми сьогодні знову і знову чуємо, що ми належимо до останнього покоління. Що стосується їх лих, апостол Павло подумав, що було б корисно розповісти ранньої церкви в Фессалоніках і, стосовно до сьогоднішнього світу, послідовність подій, що ведуть до Другого пришестя Христа. За словами Павла, першою подією буде відступництво".

Професор Мейер сказав, що грецьке слово "апостасія" може означати відступництво або повстання, але також може бути витлумачено як відхід або зникнення.

Перші англійські переклади Біблії також інтерпретують це слово як "відхід" або "зникнення".

Однак Пол не уточнив, що тягне за собою це зникнення.

Професор Мейер сказав: "Більшість християн думають, що це означає відхід від основних доктрин християнської віри, але, ймовірно, це означає відхід самої церкви. Церква, "що йде" або зникаюча – це перша подія".

Другим передбаченим подією стане одкровення антихриста.

Мається на увазі, що антихрист з'явиться модним відображенням або насмішкою над пришестям Ісуса Христа.

Третя подія, за словами професора Мейєра, буде протистояння Богу Ізраїлю.

Експерт з Біблії сказав: "Після свого помилкового одкровення як "істинного" Христа, антихрист піднесеться над живим і істинним Богом. Четверта подія – це ще не побудований третій Єврейський храм; антихрист буде "постійно проявляти себе" як справжній Месія в Єрусалимі. П'ята подія – це "таємниця беззаконня". Хоча це не можна повністю зрозуміти навіть за часів Павла, його початок можна було побачити".

Професор Мейер сказав, що ця таємниця буде свого роду сатанинським аналогом таємниці Божого задуму. Хоча в даний час він може діяти під поверхнею, знавець Біблії вважає, що він знайде своє втілення в антихриста, коли прийде час для його одкровення.

Професор Мейер сказав: "Останньою і шостою подією є те, що істинний Христос буде явлений з небес і яскраве світло Його пришестя поглине антихриста".

Професор Мейер – знавець мов Близького Сходу, він вивчив напам'ять більше 20 книг з Біблії і відомий як людина біблійної пам'яті.